محل لوگو

دانلود تحقیق در موردپرورش قارچ خوراکی در منزل


دانلود تحقیق در موردپرورش قارچ خوراکی در منزل

نام فایل : پرورش قارچ خوراکی در منزل

فرمت : .ppt

تعداد صفحه/اسلاید : 22

حجم : 1 مگابایت


بنام خدا

پرورش قارچ خوراکی در منزل






قارچ صدفی با نام علمی Agaricus bisporus یکی از محصولات کشاورزی قلمداد شده و هم اکنون در بسیاری از نقاط دنیا کشتی رو به توسعه دارد. این محصول غذایی ترکیبی پروتئینی مشابه پروتئین گوشت داشته و دارای انواع ویتامین ها، املاح معدنی و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن می باشد، همچنین دارای بافت فیبری و سلولزی بوده و در دیواره سلولی خود پلی ساکارید دارد.
عموما قارچ های صدفی (پلوروتوس) را در محیط های سرپوشیده و اتاقک هایی که دما، نور و رطوبت و هوادهی قابل کنترل دارد می توان کشت کرد. حتی انباری منزل یا یک آلونک ساده که ترجیحا کف آن سیمانی و قابل شستشو باشد برای پرورش این قارچ مکان مناسبی خواهد بود. برای تامین رطوبت بالا در حدود 90 الی 95 درصد باید یک ردیف گونی یا چتایی به دیوار کوبید و مرتبا روی گونی ها را آب پاشی نمود تا رطوبت لازمه تامین گردد.
رایج ترین بستر کاشت برای پرورش این قارچ، کاه و کلش غلات نظیر گندم، جو و برنج است. به شرط آنکه در معرض باد و باران قرار نگرفته باشد. لذا جهت آماده سازی، عملیات زیر را انجام می دهیم:

عملیات آماده سازی
1-خرد کردن کاه و کلش
2- خیساندن
6- برداشت محصول
3- پاستوریزه کردن
5- مرحله داشت
4- تلقیح بذور قارچ

در صورتی که حجم کاه و کلش کم بوده و کاملاً خشک باشد می توان آن ها را به مدت یک الی پنج ساعت در حوضچه با همان ظروفی که در آن عمل پاستوریزه کردن صورت می گیرد خیسانده بطوریکه با قرار دادن جسم سنگینی روی کیسه گونی های محتوی کاه تمام سطح آن ها را در آب فرو می برد. کاه و کلش های خرد شده را باید به حدی خیساند تا واکس براق سطوح آن ها کاملاً زدوده شود و حالت شکنندگی از بین رفته و به راحتی خم شده و انعطاف پذیر شود. چنانچه کاه و کلش مناطق مرطوب شمالی باشد، می توان بدون خیساندن مستقیماً کاه ها را پاستوریزه نمود. به شرطی که عمل پاستوریزه کردن به روش جوشاندن باشد.
کاه و کلش را به اندازه های 5 تا 7 سانتی متر خرد نموده تا جهت خیساندن آماده شود. این عملیات به منظور افزایش قدرت جذب آب و افزایش سطح تماس بستر با بذر قارچ (اسپان) و همچنین سهولت پر کردن کیسه ها انجام می گیرد.
2- خیساندن
1- خرد کردن کاه و کلش
بهترین روش پاستوریزه کردن در مقیاس تجربی و کارگاهی روش جوشاندن است که کاه و کلش های خیس شده را در کیسه گونی های پلاستیکی قرار می دهند و برای اینکار گونی های مذکور را سوراخ کرده (برای نفوذ بهتر آب) و درب آن ها را محکم می بندند، سپس آن ها را داخل بشکه یا یک ظرف جادار فلزی قرار داده بطوریکه در ظرف فشرده نشده و به راحتی غوطه ور شوند و آب به خوبی به همه جای آن نفوذ کند. از لحظه جوش آمدن آب به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است تا عمل پاستوریزه کردن انجام شود. پس از پاستوریزه کردن گونی ها را از ظرف خارج کرده بدون آنکه سر گونی باز شود آن ها را در اتاق کشت آویزان می کنند تا آب اضافی از گونی ها خارج شده و خنک شوند و روز بعد جهت تلقیح استفاده گردد.
3- پاستوریزه کردن
بستر کاشت قبل از تلقیح باید دارای رطوبت 70% بوده و برای کنترل رطوبت باید دقت نمود که وزن کاه و کلش ها پس از پاستوریزه شدن حدود سه برابر وزن اولیه باشد. یعنی یک کیلوگرم کاه خشک برابر سه کیلوگرم کاه پاستوریزه شده می باشد.
پس از هر عمل جوشاندن در صورت تیره شدن آب موجود در ظرف را حتماً عوض کنید تا از تراکم مهار کننده رشد میسیلیوم های قارچ و صدمه دیدن کمپوست های مراحل دیگر جلوگیری شود.
زمانی عملیات کشت نتیجه خواهد داد که موارد ذیل بطور کامل رعایت شود:

عملیات آماده سازی مواد اولیه کامل و بدون نقص و رعایت مسائل بهداشتی انجام گرفته و کاه و کلش، رطوبت کافی 70% داشته باشد.

عملیات تلقیح در محلی کاملاً ضدعفونی، عاری از کوران هوا انجام گیرد و فرد تلقیح کننده نکات بهداشتی از نظر ضد عفونی دست ها، لباس کار و استفاده از دستکش را رعایت نموده و بهتر است برای ضد عفونی کردن دست ها و ابزار از الکل 70% و برای ضد عفونی کردن سطوح کار و قفسه ها از محلول وایتکس 30% استفاده شود و برای ضد عفونی کردن سالن کشت و اتاق تلقیح می توان از محلول وایتکس غلیظ با قرص های ضدعفونی استفاده کرد.

بذور قارچ یا اسپان، باید سالم، جوان و عاری از آلودگیهای قارچی و باکتریایی باشد.
الف
ب
ج
کاه و کلش های پاستوریزه شده را از گونی ها خارج کرده و عمل اختلاط آن ها با بذور در کیسه های پلی اتیلنی یا پلاستیک های خیار به ابعاد 70×40 و یا 90×45 صورت می گیرد. البته برای ضدعفونی کردن پلاستیک ها آن ها را داخل آب گرم قرار داده و خارج می کنیم. نحوه کشت بدین ترتیب است که ابتدا یک لایه کاه با ارتفاع 10 سانتی متر درون پلاستیک ریخته روی آن یک لایه بذر می ریزیم. تراکم بذور باید در کناره های پلاستیک کمی بیشتر از وسط آن باشد، این عمل را آنقدر ادامه می دهیم تا پلاستیک پر شود. میزان استفاده از بذر قارچ تقریباً به ازاء هر کیلو کاه 25 الی 30 گرم می باشد که 200 الی 300 گرم بذر برای هر پلاستیک لازم است و باید وزن متوسط پلاستیک های 70×40 حدود 6-5 کیلوگرم و برای پلاستیک های 90×45 حدود 11-9 کیلوگرم می باشد. پس از پر کردن کیسه ها آن ها را کمی فشار می دهیم تا هوای داخل کیسه خارج شده و سطح تماس بذور با کاه و کلش بیشتر شود.
....


مبلغ قابل پرداخت 6,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۹ فروردین ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 167

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما