محل لوگو

دانلود تحقیق در موردتهيه دارو با استفاده از زهر مار


دانلود تحقیق در موردتهيه دارو با استفاده از زهر مار

نام فایل : تهيه دارو با استفاده از زهر مار

فرمت : .ppt

تعداد صفحه/اسلاید : 15

حجم : 0 مگابایت


موضوع پروژه:

تهيه دارو با استفاده از زهر مار
مارها انواع گوناگونی دارند که از این بین تنها تعداد معدودی سمی و خطرناک هستند . به یاد داشته باشید که حتی مارهای سمی نیز تنها برای دفاع از خود یا به قصد شکار از نیش و سم خود استفاده می کنند .* مارهای سمی به گروه بزرگ تقسیم می شوند :۱- خانواده ی مارهای مرجانی شامل مار مرجانی , کبری , ماهبا و غیره۲- خانواده ی افعی ها از جمله افعی , مارزنگی و غیره

* نکته :
استفاده از کمپرس سرد در مار گزیدگی ممنوع است .

* نکات کلی و مشخصه های بارز برای شناخت و تشخیص دادن مارهای سمی و مارهای غیر سمیمارهای سمی حفره بین چشم و بینی دارند (حفره حسگر گرما) اما مارهای غیر سمی حفره بین چشم و بینی ندارند.
فواید زهر مار
چگونگي كنترلMSو سرطان با استفاده از سم مار
هر گرم زهر خشك مار معادل 680 بشكه نفت ارزآوري دارد
محققان موسسه واكسن و سرم سازي رازي موفق به استخراج تركيبي از زهر مار و عقرب با نام «ICD» شده اند كه رشد سلول هاي سرطاني را به ميزان 20 درصد متوقف كرده و موجب مرگ طبيعي اين سلول ها شده است.
اين ماده در واقع توده سرطاني بدخيم را به خوش خيم تبديل كرده است. دكتر عباس زارع ميرك آبادي رئيس بخش جانوران سمي و تهيه پادزهر موسسه رازي، با اعلام اين خبر به خراسان مي گويد: در حال حاضر اين آزمايش ها روي موش هاي مبتلا به سرطان ادامه دارد و تبديل اين دارو به ميكروكپسول نيز به زودي انجام خواهد شد.
وي مي افزايد: پادزهرهاي توليد شده توسط محققان ايراني از نظر كيفيت، كميت و تنوع حرف اول را در منطقه خاورميانه مي زند و قادر به رقابت با كشورهاي صاحب نام غربي در اين زمينه است. دكتر زارع مي گويد: سالانه 85هزار آمپول محتوي پادزهر مار و عقرب براي داخل و ٧ تا 10 هزار آمپول براي صادرات تهيه مي شود كه هر آمپول محتوي 10 سي سي پادزهر باقيمت 52 دلار صادر مي شود ولي قيمت جهاني آن 40 دلار است. به عبارتي هر10 سي سي پادزهر مار ساخت متخصصان ايراني حدود 70 ليتر نفت، ارزآوري دارد. در واقع از هر يك گرم سم خشك مار، حدود يك هزار و 500 ويال آمپول پادزهر توليد مي شود ( هرويال معادل 10 سي سي است. .)
با يك محاسبه ساده مي توان به اين نتيجه رسيد كه هر گرم زهر خشك مار معادل 680 بشكه نفت صادراتي مي تواند براي كشورمان ارزآوري داشته باشد.


رئيس بخش جانوران سمي موسسه رازي، با اشاره به تحقيق هايي كه متخصصان ايراني روي سم زنبور عسل داشته اند، مي گويد در حال بررسي تاثير دوزهاي مختلف زهر زنبور عسل روي موش هاي آزمايشگاهي مبتلا به رماتيسم مفصلي هستيم.به گفته وي، تاكنون 75 گونه مار و 23 گونه عقرب در ايران شناسايي شده است كه بايد توجه داشت پادزهر هر جانور سمي مختص آن جانور است يعني نمي توان پادزهر يك گونه از مار را براي گونه اي ديگر استفاده كرد.دكتر زارع در توضيح مراحل مختلف توليد پادزهر از سم مار مي گويد: پس از زهرگيري از مار يا عقرب، سم خشك مي شود و به صورت پودر درمي آيد. اين پودر با تركيبي به نام «ياور» مخلوط و با دوز كم به مدت چندين بار (٦ تا 10بار) به صورت زيرجلدي به اسب تزريق مي شود. زماني كه پادزهر به ميزان مناسب در خون اسب ساخته شد، خون گيري انجام و سپس پلاسماي خون اسب جداسازي مي شود. پس از تصفيه و انجام عمل هضم آنزيمي، سرم رسوب داده مي شود. بعد از انجام فرمولاسيون و رسيدن ميزان پادزهر به غلظت مورد نظر، تست ها و آزمايش هاي كنترلي متفاوتي روي آن انجام مي شود و پس از تاييد شدن تمام آزمايش ها، پادزهر بسته بندي و به وزارت بهداشت تحويل داده مي شود. محققان ايراني تحقيق هايي را روي سموم مختلف جانوري آغاز به گفته رئيس بخش جانوران سمي موسسه رازي از 10سال پيش كرده و توانسته اند توكسين هاي موجود در سموم مختلف عقرب ها را شناسايي و خالص سازي كنند، توالي اسيدهاي آمينه و ساختمان ٣ بعدي آنها را در سموم عقرب مشخص كنند و با بررسي عوارض مختلف اين زهرها روي حيوانات به نحوه تاثيرگذاري آنها پي ببرند.
علاوه براين ازسال گذشته تحقيق هاي گسترده اي را روي امكان درمان بعضي بيماري هاي لاعلاج مانندسرطان توسط پپتيدهاي پروتئيني موجود در زهر هاي مار و عقرب آغازكرده ايم وطي دستاوردي بي نظير موفق به ساخت تركيبي از زهرهاي جانوري با عنوان«٥٨ICD»شده ايم كه در مراحل آزمايشگاهي باعث ازبين رفتن سلول هاي سرطاني ومانع رشد٠٢درصدي آنها و همچنين مرگ طبيعي اين سلول ها شده است. دكتر زارع در تشريح برنامه هاي آ ينده مي گويد : قرار است مدل هاي حيواني بيماري MS را ايجاد و تاثير زهرمار و عقرب را روي اين بيماري بررسي كنيم.

دكتراميرجلالي ،استاديار گروه فارماكولوژي و سم شناسي دانشگاه جندي شاپور اهواز نيز در گفتگو با خراسان اعلام كرد :متخصصان دانشگاه جندي شاپور اهواز،طي تحقيق هايي روي سم عقرب جرار ه موفق به جداسازي بخش فعال بيولوژيك سم عقرب به نامOD1 و٢نوع توكسين اختصاصي با نام هاي ODK1 و ODK2 از اين عقرب شدند. در تحقيق هاي انجام شده توسط محققان ايراني مشخص شد ODK2 يك سم اختصاصي موثر روي كانال پتاسيم «٠٣/١KV» مي باشد. اين كانال در بروز بيماري MS نقش اثبات شده اي دارد (MSنوعي بيماري خود ايمني است) و با توجه به يافته هاي محققان ايراني مبني بر اينكه ODK2 نقش كنترلي روي اين كانال دارد، بنابراين ميتواندبيماري MSرا نيز به نحو يموثر كنترل كند و اين مسئله مي تواند پايه آزمايش هايي در مورد بيماري MS و تاثير اين سم در بهبود آن باشد. اين سم در واقع اولين سم اختصاصي وابسته به كانال ٣ ولتاژ پتاسيمي است. وي افزود : تاكنون ٣ مقاله در مورد عقرب جراره در مجله هاي معتبر بين المللي به چاپ رسيده است.

تنها‪ ۲۰درصد از مارهاي موجود در جهان سمي هستند كه از اين تعداد نيز ‪۷۵ درصد از آنها قادر هستند با زهرشان انسان را از پا درآورنددويچه‌وله آلمان: معمولا انسان‌ها از مار مي‌ترسند و در بسياري از فرهنگ‌ها افسانه‌هاي باور نكردني درباره مارها نقل مي‌شود، اما استفاده پزشكي و كسب دارو از سم مار به گونه‌اي صنعتي در سال‌هاي اخير داستاني تازه استبا وجود تعدد انواع مار در جهان، فقط ‪ ۲۰درصد از مارها، سمي هستند كه معمولا با وجود نشانه‌هايي از قبيل دم نازك و وجود دو دندان تيز توخالي كه در ابتدايش سوراخي دارد شناسايي مي‌شوند و بقيه مارها غيرسمي هستند.همچنين از اين ‪ ۲۰درصد مارهاي سمي، فقط ‪ ۷۵درصد آنها قادر هستند با زهرشان انسان را از پا درآورند.يك شركت داروسازي در آلمان، در مزرعه‌اي ويژه نگهداري و پرورش مارهاي زنگي و سمي مشغول است.”رولف كرويتس” مسوول مزرعه مارهايي است كه بيش از ‪ ۲۰۰مار سمي نگهداري مي‌شود و اين مزرعه متعلق به شركت داروسازي “نورد مارك” و در نزديكي هامبورگ است.بيشتر مارهاي سمي، از نوع مارهاي زنگي ازكشور مالزي هستند. طول اين نوع مارها به ‪ ۵۰تا ‪ ۷۰سانتيمتر مي‌رسد و پوستشان داراي رنگ‌هاي سياه و قهوه‌اي است و خوراك اصلي مارها موش است.يك موش زنده خوراك يك مار براي ‪ ۲۱روز مي‌باشد و مارها به‌طور جداگانه در جعبه‌هاي بزرگ پلاستيكي نگهداري مي‌شوند. در طول روزها، مارها با آرامشي بي‌نظير در جعبه خود چنبر مي‌زنند، اما نزديك شدن به اين مارها مي‌تواند عواقب ناگواري به همراه داشته باشد. كرويتس درباره تاثيرات سم مار در بدن انسان گفت : “اين سم در آغاز ورود به بدن انسان بافت‌ها را ازبين مي‌برد و باعث نابودي شريانها مي‌شود كه در مواردي منجر به از دست دادن و يا فلج شدن عضو گزيده شده مي‌شود.” مطالعه بر روي اثرات شفا بخش سم‌ها در اين شركت داروسازي متخصصان بر اين باورند كه سم مارها اثرات شفابخش نيز دارد. به‌طور مشخص به عنوان داروهاي اوليه در سكته‌هاي مغزي و قلبي مي‌توان از آن استفاده كرد. در اينگونه حملات كه با انسداد شريان‌ها و لخته شدن خون مواجه است ، خون به مغز نمي‌رسد و بخشي از سلول‌ها براي هميشه از بين مي‌روند.

....


مبلغ قابل پرداخت 7,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۵ فروردین ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 213

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما