محل لوگو

دانلود تحقیق در موردتأثیر فصل بر تغذیه


دانلود تحقیق در موردتأثیر فصل بر تغذیه

نام فایل : تأثیر فصل بر تغذیه

فرمت : .ppt

تعداد صفحه/اسلاید : 36

حجم : 0 مگابایت


تأثیر فصل بر تغذیه
و هوالذی خلق الیل والنهار والشمـس و القـمر



یسحبون
حکیم گیلانی در الواح الصحه :
هر شئی از اشیاء مظهر اسمی از اسمای حسنی می باشد چنانکه ارض و سماء مظهر خافض و رافع و لیل ونهار مظهر کاشف و ستار و کفر و اسلام مظهر مذل و معز و ... بسی اسرار ارجمند و آثار بلند در ضمن اختلاف طبایع فصول که ربیع و خریف مظهر محیی و ممیت و صیف و شتاء مظهر نافع و ضار افتاده و ودیعت نهاده و ابواب فیض و فتوح از رهگذار تری و خشکی و گرمی و سردی بر روی قابلیت و استعداد ما گشاده تا باقدام سعی و اجتهاد، بر تر و خشک عالم عبور نموده و گرم وسرد روزگار آزموده و در عین شئون و کثرات اعتباریه ، سرّ وحدت حقیقی در ضمیر منیر و مرآت مستنیر دل ، دیده و ندای فیض انحای بی یسمع و بی یبصر بگوش هوش شنیده شود :
ففی کل شی له آیة تدل انه واحد .
کلیات
ایجاد فصول از رحمت رحمانیه حق متعال است .
فصول در اثر حرکت شمالی جنوبی شمس بر سطح منطقه البروج ایجاد می شود .
فواید و حکمت های بی شماری بر تغییرات فصول چهارگانه مترتب است که نه تنها برای حیات انسانها بلکه برای حیات همه موجودات ضروری است.
این تغییرات قطعا با تأثیراتی همراه است که این تأثیرات ، ضرورت آمادگی ما را جهت مقابله با آن طلب می کند .
تذکر :
هر فصلی مطابق با اقتضای ذاتی خود ، تدابیر خاصی جهت حفظ الصحه می طلبد و از آنجایی که حفظ الصحه منوط به رعایت سته ضروریه است ، ما دراین مقال علاوه بر تدبیر مأکول و مشروب ، در هر فصل اشاراتی به دیگر انواع سته ضروریه به لحاظ تکمیل مطلب خواهیم داشت ، گرچه تأکید ما بر تغذیه در هر فصل است .
فصل بهار:
اکثراطباء فصل ربیع را معتدلترین فصلهامی دانند هم اندر سرما و گرما و هم اندر خشکی وتری. در این فصل ، آدمی از جو سرمای زمستان به هوای معتدل بهار منتقل می شود و لذا باید متوجه این تغییرات جوی باشد بویژه اینکه بعداز بهار ، فصل تابستان در راه است.
جناب شیخ الرئیس در قانون :
« هنگامی که (ربیع ) بر مزاج جبلی خود باشد افضل فصول است به این علت که مناسب مزاج دم و روح است .طبیعت فصل ربیع معتدل اما میل به حرارت لطیفیه و رطوبت طبیعیه دارد . این فصل، محمّر لون است به جهت آنکه خون را به اعتدال بسوی پوست جذب می کند اما مانند هوای تابستان محلل نیست .بهار امراض مزمنه را به تهییج وا می دارد به این بیان که اخلاط راکد را جاری کرده و سیلان می دهد ... و چیزی همانند فصد و استفراغ و تقلیل از طعام و تکثیر شراب ، موجب خلاصی از امراض این فصل نیست . »
« در اوایل فصل بهار به فصد واسهال و بویژه قی کردن مبادرت نماید.
باید از انواع گوشت و نوشیدنی هایی که گرمی بخش و بسیار مرطب هستند ، دوری جست .
غذا باید لطیف باشد
ورزش باید بطور معتدل و بیشتر از ورزش در ایام تابستان انجام گیرد
بدن را نباید با طعام انباشت ، بلکه غذا را کم و سبک تناول کرد
نوشیدنی ها و ربهای فرونشاننده گرما ، خوب و پسندیده است
باید از غذاهای گرم و تلخ و تند و شور پرهیز بعمل آید ».
تدابیر این فصل از دیدگاه شیخ الرئیس در قانون :
حکیم گیلانی در الواح الصحه :
باید غذا در فصل ربیع به اعتدال قریب بود .
غذا باید سریع الإنحدار و والهضم باشد.
باید از غذای مالحی و حریفی و مسخنی و مرطبی دوری کرد
از غذای دو فصل آینده در مقدار ، کمتر باشد.
همچنین اجتناب از امتلاء واجب است و الزام دعت و استعمال ظل و ریاضت معتله مستحب .
غذا ، اقتصار نماید بر مثل لباب خبز نقی و گوشت حولی و گوشت مرغ و ماهی رضراضی و کدو وماش و امثال آن .
جناب سید اسماعیل جرجانی :
« اما اندر فصل بهار مادتها که اندر زمستان اندر تن گرد آمده باشد و فسرده ، پیش از آنکه حرارت بهار آنرا بجنباندو حرارت تابستان آنرا متخلخل کند و بگدازد و همه رگها و اندامها از آن پر کند ، کم باید کرد از دو وجه :
یکی آنکه طعام ، کمتر و لطیفتر و سبکتر خورند معده را از طعام لطیف نیز پر نکنند .
هر بامداد پیش از طعام اندکی ریاضت باید کرد .
طعام گرم وتر چون رشته و تتماج و گوشت بسیار و از شراب و از طعامهای تلخ و شور و تیز ، پرهیز کنند.
....


مبلغ قابل پرداخت 6,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۸ فروردین ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 80

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما