محل لوگو

دانلود مقاله مبانی نظری و پیشینه تحقیق تحلیل محتوا


دانلود مقاله مبانی نظری و پیشینه تحقیق تحلیل محتوا

با هزینه ای اندکی شما میتونید فایل (مبانی نظری و پیشینه تحقیق تحلیل محتوا) را تهیه کنید.

قسمتی از متن :

 

‏مبانی نظری و پیشینه تحقیق‏ ‏تحلیل محتوا

‏تحلیل محتوا

‏تحلیل محتوا از تکنیک‏‌‏های مربوط به روش اسنادی در پژوهش علوم اجتماعی می‏‌‏باشد. روش اسنادی به کلیه متدهایی گفته می شود که در آن ها هدف پژوهش با مطالعه،‏‌‏ تحلیل و بررسی اسناد و متون برآورده می‏‌‏شود.

‏چنانچه از نام تحلیل محتوا پیداست، این تکنیک به تحلیل و آنالیز محتوا می پردازد و می کوشد با استفاده از تحلیل داده‏‌‏هایی را در مورد متن استخراج کند. با این حال آنچه تحت نام تحلیل محتوا نامیده شده است، گونه خاصی از تحلیل است که با شیوه های دیگری که می کوشند یافته‏‌‏هایی را از متن استخراج کنند، تفاوت دارد. هیژمن 8 نوع تحلیل محتوا را شناسایی کرده و توضیح داده است، که عبارتند از: تحلیل معانی بیان، تحلیل اسطوره و روایت، تحلیل گفتمان، تحلیل ساختاری یا نشانه شناختی، تحلیل تفسیری، تحلیل محاوره، تحلیل انتقادی و تحلیل نرماتیو.

‏گاهی اوقات این گونه های تحلیل محتوا تحت عنوان تحلیل محتوای کیفی به کار می‏‌‏روند، به این معنی که می خواهیم آنچه که در محتوای موضوعاتی در متن قرار گرفته است با دیدگاه و بررسی های علمی و سابقه دیرینه و تحلیل و تفسیر ما بعنوان پژوهشگر چگونه است .

‏2-7 ‏تعریف تحلیل محتوا

‏از تحلیل محتوا تعاریف گوناگونی به عمل آمده که بخشی از اختلاف به تاریخچه این تکنیک و روند تکاملی آن بر می گردد و بخشی دیگر از آن مربوط به تفاوت در حوزه گسترده این تکنیک است.

‏کریپندورف تحلیل محتوا را تکنیکی پژوهشی معرفی می کند که به منظور استنباط تکرارپذیر و معتبر از داده ها در مورد متن آنها بکار می رود (کریپندروف، 1378: 25). او هدف این تحلیل را همانند سایر تکنیک های پژوهشی فراهم آوردن شناخت، بینشی نو، تصویر واقعیت و راهنمای عمل می داند.

‏برلسون- از پیشگامان تحلیل محتوا- این تکنیک را ‏«‏پژوهشی برای توصیف عینی، سیستماتیک و کمی محتوای آشکار پیام‏»‏ معرفی می کند (1959، 18، به نقل از کریپندورف، 1378، 26)‏‌‏.

‏در تعریفی دیگر تحلیل محتوا تکنیکی پژوهشی دانسته شده که برای استنباط‏‌‏هایی برحسب شناسایی نظام روز و عینی ویژگیهای خاصی در یک متن بکار می رود.

‏لورنس باردن نیز به نقل از لانذری می نویسد:

‏«‏تحلیل محتوا فنی است که توصیف های ذهنی و تخمینی را تلطیف و تصفیه می کند و ماهیت و قدرت نسبی محرک هایی را که به شخص داده می شود، به صورت عینی آشکار می سازد (باردن، 1374، 35)‏‌‏.

‏دانیل رایف تحلیل محتوا را بطور خلاصه چنین تعریف می کند:

‏ ‏«‏قراردادن قاعده و محتوای ارتباطات در طبقات (مقوله های)‏‌‏ خاص براساس قواعد، و تحلیل روابط بین آن مقوله ها با استفاه از آزمون های آماری‏»‏ (رایف، 1381، 4)‏‌‏.

‏کاپلان در این زمینه اظهار داشته که ‏«‏روش تحلیل محتوا، معناشناسی آماری مباحث سیاسی است‏»‏ (کاپلان، 1943، 230، به نقل از: هولستی، 1373، 13).

‏بارکوس معتقد است که تحلیل محتوا به معنای تحلیل علمی پیام های ارتباطی است. از نظر وی این روش کاملاً‏‌‏ علمی است و با وجود جامع بودن، از نظر ماهیت نیازمند تحلیلی دقیق و منتظم است. (بارکوس، 1959، 8). پسیلی بر این است که تحلیل محتوا مرحله ای از جمع آوری اطلاعات است که در آن محتوای ارتباطات از طریق بکارگیری عینی و منتظم قواعد مقوله بندی به اطلاعاتی که می توانند خلاصه و با هم مقایسه شوند، تغییرشکل می یابد.

 

 


 

تصاویری از چند صفحه نخست فایل :

 

توجه فرمایید بدلیل تهیه ی تصویر با نرم افزار های خارجی متن نمایش داده شده در تصاویر ممکن است دارای اشکالاتی در نمایش برخی حروف باشد که در فایل اصلی بدون مشکل است


مبلغ قابل پرداخت 15,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۴ شهریور ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 272

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما