محل لوگو

دانلود مقاله مبانی نظری و پیشینه تحقیق انگيزش پيشرفت تحصيلي


دانلود مقاله مبانی نظری و پیشینه تحقیق انگيزش پيشرفت تحصيلي

مبانی نظری و پیشینه تحقیق انگيزش پيشرفت تحصيلي - word (..doc) - عمران -

قسمتی از متن :

 

‏مبانی‏ ‏نظری‏ ‏و‏ ‏پیشینه‏ ‏تحقیق‏ ‏انگيزش پيشرفت تحصيلي

‏سازه ي انگيزش پيشرفت تحصيلي در مدرسه به رفتارهايي كه به يادگيري پيشرفت مربوط است ، اطلاق مي شود (هوسن ، 1994)

‏رويكردهاي زيادي براي تعريف انگيزش پيشرفت تحصيلي وجود دارد ، بعضي از رويكردها به انگيزش هاي مربوط به موفقيت به طور عام مي‏‏پردازند . يكي از آن‏‏ها ، رويكرد هدف‏‏هاست. رويكرد هدف‏‏ها براساس انگيزش هاي سازگارانه و ناسازگارانه پديد آمده است (ايمز،1994)‏.

‏تحقيقات در اين زمينه اين رويكرد نشان داده است ، كودكاني كه توانايي هاي يكساني دارند ، در برابر مشكلات آموزشي و يادگيري ، پاسخ‏‏هاي متفاوتي مي‏‏دهند ، بعضي از افراد با وجود توانايي‏‏هاي سطح بالا با اين دشواري‏‏ها به گونه‏‏ي مواجه مي‏‏شوند كه به نظر مي‏‏رسد توانايي اندكي دارند و از اين كه تلاش‏‏هايشان به موفقيت نمي‏‏رسد ، نااميد مي‏‏شوند ، گاهي در قالب الگوي درماندگي آموخته شده آن را تفسير مي‏‏كنند كه ناسازگارانه است ، زيرا در مقابل رسيدن كودكان به اهداف ارزشمند و بالفعل كردن توانايي‏‏هاي دروني آن‏‏ها مانع ايجاد مي كند .در مقابل ، گروهي مشكلات را به گونه ي مي بينند كه مي توانند بر چالش هايي كه بر سر راه شان هست غلبه كنند ، از مشكلات ناراحت نمي شوند ، حتي در وجودشان احساس لذت از غلبه نمودن بر چالش پديد مي‏‏آيد . آن‏‏ها توجه خود را به تغيير دادن راهبردها با حداكثر تلاش متمركز مي كنند و سطوح حل مسئله خود را غني تر مي كنند . اين واكنش ها را پاسخ هايي با جهت گيري تسلط مي نامند‏ ‏(ايمز،‏ ‏19‏94)‏.

‏پژوهشگران انگيزش پيشرفت تحصيلي را مربوط به دو طبقه از اهداف مي دانند : اهداف عملكردي و اهداف يادگيري (دوئيك ،1998). دوئيك (1998)‏ ‏در نظريه هدف ‏–‏ محوري خود پيش بيني مي كند ، رفتار افراد با سوگيري‏‏هاي متفاوت در دست‏‏يابي به اهداف‏، به ادراك آنان از توانايي‏‏هايشان بستگي خواهد داشت.

‏دوئيك (1998)‏ ‏اشاره مي‏‏كند در اهداف عملكردي،‏ ‏هدف، عملكرد و‏ كفايت است و دانش‏‏آموزان موفقيت‏‏ها را به عنوان ملاك كفايت خويش مي دانند . در اهداف يادگيري ، هدف ، يادگيري و تسلط بر كفايت است. در اين حالت افراد به دنبال هدف هاي ديگري هستند و در جستجوي فعاليت جديد و افزايش كفايت خود تلاش مي كنند.‏ ‏به عبارت ديگر ، دانش آموزاني كه اهداف عملكردي را مد نظر دارند ، در ابتدا علاقه مند به اكتساب ارزشيابي هاي مثبت از تواناي هايشان هستند ، سعي مي كنند تا از موارد منفي اجتناب كنند ، اين افراد ترجيح مي دهند ارزشيابي مثبتي در يك تكليف آسان تر به دست آورندتا اين كه احتمال ارزشيابي منفي در تكليفي مهم تر و چالش انگيزتر را بپذيرند.

‏اما‏ دانش‏‏آموزان داراي اهداف يادگيري، ابتدا متوجه كسب مهارت‏‏ه‏اي جديد يا گسترش دانش خود هستند‏، حتي اگر مستلزم داشتن خطاهايي در اين راه باشند ، لذا ضروري است كه با انجام پژوهش هايي علمي مهم ترين همبسته هاي انگيزش پيشرفت تحصيلي شناسايي و سهم نسبي هر يك از آن ها در تبيين انگيزش پيشرفت تحصيلي مشخص گردد.در دايره المعارف تعليم و تربيت ، هوسن و ديگران (1994)‏ ‏انگيزش پيشرفت تحصيلي را بيشتر به آن بعدي از انگيزش منحصر مي دانند كه انگيزش دروني دانش آموز ناميده مي شود . انگيزش دروني يك حالت روان شناختي است و هنگامي حاصل مي شود كه انسان خود را داراي كفايت لازم و خود كنترلي بداند . خودكنترلي به دو بخش تقسيم مي شود : فرصت كنترل يا فرصتي كه به دانش آموز داده مي شود تا براي امور تحصيلي خود تصميم بگيرد و توانايي كنترل يا احساس كفايتي كه دانش آموز در موقعيت بايد داشته باشد تا بتواند بر آن اساس اقدام كند.

‏2-1-2-پيشرفت

‏پيشرفت ،ميل به انجام دادن خوب كارها متناسب با معيار برتري است . اين نياز،افراد را براي جستجو كردن "موفقيت در رقابت ‏با معيار برتري"با انگيزه مي كند‏.(مك كللند ،1953)

 

 


 

تصاویری از چند صفحه نخست فایل :

 

توجه فرمایید بدلیل تهیه ی تصویر با نرم افزار های خارجی متن نمایش داده شده در تصاویر ممکن است دارای اشکالاتی در نمایش برخی حروف باشد که در فایل اصلی بدون مشکل است


مبلغ قابل پرداخت 15,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۴ شهریور ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 329

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما