محل لوگو

636881285484496169


636881285484496169

نیم مولنام فایل : 636881285484496169

فرمت : .pptx

تعداد صفحه/اسلاید : 23

حجم : 0 مگابایت


بنام خدا
شیمی سال سوم دبیرستان
فصل سوم
مبحث: خواص کولیگاتیو محلول ها – کلویید – سوسپانسیون و صابون

تجربه نشان می داد که برای یک محلول شامل حلال و یک حل شونده ی غیرفرار نقطه ی جوش، نقطه ی انجماد و فشاربخار برای حلال در حالت محلول و خالص تفاوت می کند. این خواص که به تعداد ذره های حل شونده ی غیرفرار موجو در محلول رقیق (نه به نوع و خواص شیمیایی ذره ها) بستگی دارند، خواص کولیگاتیو نامیده می شود.
خواص کولیگاتیو محلول ها
حل شونده ی غیر فرار به ماده ای گفته می شود که در دمای اتاق فشاربخار بسیار ناچیزی داشته باشد. این گونه مواد می توانند جامد مانند انواع نمک ها یا مایع هایی با نقطه ی جوش بالا باشند.
حل شونده ی غیرفرار
دمای جوش: دیر به جوش می آید، پس دمای جوش افزایش می یابد.
انجماد : دیر منجمد می شود، پس دمای انجماد کاهش می یابد.
فشاربخار : دیر بخار می شود، پس افزایش می یابد.
اثر ماده ی حل شونده ی غیر فرار
1) چرا در رادیاتور خودرو به جای آب خالص، استفاده از مخلوط آب و ضدیخ (اتیلن گلیکول) توصیه می شود؟
2) نقطه ی جوش محلول ها بر خلاف حلال خالص ثابت نیست و با گذشت زمان افزایش می یابد. چرا؟
فکر کنید
با در نظر گرفتن محلول های 0/5 مولال شکر و نمک خوراکی به هر یک از قسمت های زیر پاسخ دهید.
الف) کدام یک از این محلول ها الکترولیت است؟
ب) فشاربخار کدام محلول بیشتر است؟
مثال
محلول نمک خوراکی، زیرا به هنگام انحلال در آب به طور کامل به یون تفیک می شود و محلول آن الکترولیت قوی است. ولی انحلال شکر در آب به صورت مولکولی است و محلول آن غیرالکترولیت است.
پاسخ
ب. محلول شکر، زیرا تعداد ذره های حل شونده در محلول 0/5 مولال شکر (0/5 مول ذره) کم تر از تعداد ذره های حل شونده در محلول 0/5 مولال نمک خوراکی (1 مول ذره یا 0/5 مول


مبلغ قابل پرداخت 5,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۳ فروردین ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 331

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما